Hop til indhold

20. august 2012

Træningsstart 2012

IMG_0837Vi har i år startet træningen usædvanlig tidlig nemlig 9. august. Jeg har i lang tid troet og ment, at det var noget pjat, at vi ikke kunne starte tidligere med træningen, men ikke selv fået det prøvet af, der er altid så meget vi lige skal nå inden vi begynder. Når vi starter træningen, begynder vi normalt med 3 km, og ligger et par km til hver 14. dag, og 3 km kan de da altid løbe, skulle man synes. Målet med at starte tidlig for os er, at nå op på ca. 25 km pr. træning 4-5 gange om ugen i december/januar måned, hvilket har knebet, når vi først starter sidst i september. Vi træner til sprintløb dvs. 3×18 km, så vi kræver også en vis fart af hundene.

IMG_0848Vi har nu trænet 4 gange 3 km sent på aftenen omkring kl. 21:00 med en temperatur på omkring 15-17 grader og oplevelsen er, at der ikke er de store problemer med, at træne i høje temperaturer først på sæsonen, man skal naturligvis ikke presse hundene. Vi har holdt fri fra træningen i weekenden, da temperaturene tros alt var for høje, og håber at kunne starte igen tirsdag(ifølge DMI).

På de første træninger, hvor det er varmt, kan man jo passende træne hundene til at stå ude på sporet, det er der rigtig mange der misser, og har derfor store problemer, når hundene er viklet sammen. Et hundespand skal kunne stå stille, uden musher på vognen, når et andet hundespand passerer! Til løb er det naturligvis på en let løbs vogn.IMG_0845

I år har vores hunde holdt 2 mdr. mindre sommerferie, og det kan mærkes på hundene, der er en hel del flere kræfter i dem. Vi plejer ikke at kunne forstå, hvordan der skal blive slædehunde ud af dem, når vi starter, men det er helt anderledes i år. Sidste træning torsdag d. 16. var det 17 gr. og en skyhøj luftfugtighed, men hundene drøner bare derudaf og det er derfor meget vigtig, at vi selv holder øje med dem. Vi træner vi rigtig meget, at de skal kunne stå stille mindst 3 minutter halvvejs, det giver dem så samtidig lidt luft. Efter træningen oplever vi, at hundene puster noget længere tid end normalt, men de er ikke i nærheden af at kollapse. De får ca. 3/4 l vand umiddelbart inden træningen, det har vi gjort i en årrække nu, og oplever ingen problemer med det.

Et andet problem er så, at på nuværende tidspunkt er næsten alle vores tæver i løbetid, på billedet er der 6 i løbetid!

Det næste spørgsmål er så, hvad sker der når vi sættet distancen op? vil temperaturen falde hurtig nok til, at vi kan øge distancen? Mere herom på et senere tidspunkt.

Læs mere fra Løb

Del dine tanker, skriv en kommentar

(required)
(required)

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Tilmeld for at skrive en kommentar

play